Podgląd treści WWW (JSR 286)

Pyszne jedzenie

Kuchnia regionalna województwa podlaskiego zaskakuje bogatą paletą smaków niespotykanych w innych rejonach Polski. Od najdawniejszych czasów gospodynie w swoich domach przygotowywały i ulepszały niezwykłe potrawy wykonane z naturalnych składników, których przepisy są pilnie strzeżone przez pokolenia do dnia dzisiejszego. Wyjątkowe i najbardziej popularne były wyroby z ziemniaków, takie jak: kiszki, babki ziemniaczane, placki ziemniaczane czy kartacze. Z rodziny deserów najlepiej kojarzony z regionem jest sękacz. Równie smacznym dodatkiem ozdabiającym podlaskie stoły jest mrowisko oblane obficie miodem, którego smak jest wyjątkowy i niespotykany, dlatego przebywając na Suwalszczyźnie można czerpać przyjemności nie tylko z wypraw turystycznych, ale również podczas jedzenia.

Podgląd treści WWW (JSR 286)
  • wtorek, 7 lipca 2015 Autoryzowany kurs AutoCAD w atrakcyjnej cenie! - Zapraszamy do skorzystania z naszej promocji AutoCada.
  • wtorek, 23 czerwca 2015 Newsletter 42/2015 - 18 czerwca w Parku Naukowo - Technologicznym Polska - Wschód w Suwałkach odbyła się konferencja zatytułowana „Cyfryzacja - trampoliną rozwoju”. Tematyką, która zdominowała to organizowane przez Północno-Wschodni Klaster Edukacji Cyfrowej spotkanie były nowoczesne rozwiązania informatyczne wdrażane zarówno przez przedsiębiorstwa, jak i jednostki samorządu terytorialnego.
  • wtorek, 23 czerwca 2015 Informatyczne wsparcie prac badawczo-rozwojowych - Nowoczesne rozwiązania oparte na oprogramowaniu jednego z najstarszych koncernów informatycznych, IBM – to tematyka, która zdecydowanie dominowała podczas organizowanego przez Północno-Wschodni Klaster Edukacji Cyfrowej seminarium pt.„Informatyczne wsparcie prac badawczo-rozwojowych”. Spotkanie odbyło się 24 czerwca w siedzibie firmy T-Matic Grupa Computer Plus w Białymstoku.
Najbliższe szkolenia page